TheMIUbook edukativno-kreativna knjiga

O TheMIUbook-u

TheMIUbook je edukativno-kreativna knjiga osmišljena za djecu od 2-10 godina*.

Tvrdog je uveza s 3 zelene i 3 bijele preklopne magnetizirane stranice.

Po njima se crta, piše i briše, a tu je i mnoštvo magnetića sa zanimljivim temama koji će zainteresirati djecu za igru i istraživanje: bajke, životinje, voće i povrće, abeceda, brojke, prijevozna sredstva, svemir, boje i oblici…

Ponosni smo što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja TheMIUbook ocijenilo kao obrazovni materijal.

*VAŽNO! Djeca mlađa od 3 godine mogu koristiti samo uz nadzor odrasle osobe zbog opasnosti od gutanja sitnih dijelova

Što djeca razvijaju

 • vokabular
 • finu motoriku
 • grafomotoriku
 • percepciju
 • vještine i znanja
 • maštu
 • kreativno stvaralaštvo
 • koncentraciju
 • memoriju
 • logično zaključivanje

Prednosti

 • tvrdi uvez i male dimenzije A5
 • jednostavno pakiranje
 • idealno za igru kod kuće, u gostima, u parku, na putovanjima
 • lako se sprema, ne zauzima mnogo mjesta
 • raste s djetetom – zadaci i igra prate djetetov razvoj
 • jezik (univerzalno, nije vezano ni za jedan jezik)
 • ekološki – bez viška potrošnog materijala
 • lako privlači i dugo zadržava dječju pažnju
 • idealan dar za djecu

O stvaranju TheMIUbook-a

U stvaranju TheMIUbook-a slijedili smo smjernice stručnjaka: psihologa, logopeda i odgajatelja.

Uz zanimljive zadatke nastale prema njihovim uputama djecu potičemo na slobodnu, nestrukturiranu igru kroz koju stječu nova znanja i vještine.

Zaboravite na radne listiće, vježbenice i mnoštvo papira – sve što vašem djetetu treba stane u jednu šarenu kutiju koju uvijek i svuda možete nositi sa sobom.

Igre i zadaci

1. zadatakPRIPREMA: Otvorite sve 3 zelene ili bijele stranice TheMIUbook-a. Na jednoj stranici nacrtajte šumu, na drugoj more, a na trećoj posložite magnetiće sa slikama životinja. ZADATAK: Postavljajte djetetu pitanja: “Gdje živi vjeverica ili riba, medvjed, hobotnica…?” Dijete će odgovoriti i magnetić s odgovarajućom životinjom staviti na točno mjesto gdje ona živi (šuma , more…).
2. zadatakPRIPREMA: Ponudite djetetu nekoliko magnetića (avion, riba, žaba, jabuka). ZADATAK: Pitajte: “Tko leti?; Tko skače?; Što raste na drvetu?; Tko pliva?” Dijete traži odgovor među ponuđenim magnetićima.
3. zadatakPRIPREMA: Iz seta magnetića “Boje i oblici” odaberite jedan oblik (npr. krug). ZADATAK: Upitajte dijete što je sve okruglo? (Lopta, lubenica, tanjur, sat, guma..)
4. zadatakPRIPREMA: Odaberite nekoliko magnetića ( zvijezdica, kruna, čarobni štapić, jabuka, oblak..) i nacrtajte iste pojmove na stranice TheMIUbook-a. ZADATAK: Dijete mora magnetiće upariti s crtežima.
1. zadatakPRIPREMA: Iz tema “Vremenske prilike” odaberite jedno godišnje doba (npr. zima). ZADATAK: Dijete iz ponuđenih magnetića “Vremenske prilike” bira one vremenske prilike koje su uobičajene za odabrano godišnje doba (oblaci, inje, snijeg..). Na ovu temu možete nadovezati i priču o životinjama te upitati dijete: Tko spava zimski san?; Gdje lete ptice selice?; Zašto se sele?…
2. zadatakPRIPREMA: Odaberite nekoliko magnetića koji pripadaju istoj temi i ubacite jedan koji tu ne pripada. ZADATAK: Dijete mora pronaći i izbaciti “uljeza”, riječ koja tu ne pripada. *Starijoj djeci možete ponuditi teži zadatak, tako da istu kategoriju čine pojmovi koji počinju istim slovom (npr: medvjed,mačka, mrav, magarac, miš i “uljez” leptir…)
3. zadatakPRIPREMA: Otvorite TheMIUbook i na srednjoj stranici pomiješajte  magnetiće iz teme “Voće i povrće”. ZADATAK: Neka dijete na jednu stranu izdvaja voće, a na drugu povrće. *Isti zadatak možete ponoviti i sa životinjama divlje/domaće, morske/šumske) ili s prijevoznim sredstvima (vozi/leti/plovi).
4. zadatakPRIPREMA: Nacrtajte grad s prometnicama. Pripremite magnetiće s prijevoznim sredstvima. ZADATAK: Dijete stavlja prijevozna sredstva na pravo mjesto (automobil na cestu, vlak na tračnice, avion na nebo, brod na more..) *Isti zadatak možete ponoviti s magnetićima “Voće i povrće”, a umjesto grada nacrtajte vrt s gredicama, grmovima i stablima.
1. zadatakPRIPREMA: TheMIUbook, kreda ili flomaster, magnetići “Bajke” i druge teme. ZADATAK: Slikopriče-smišljamo i pričamo s djetetom tako da neke dijelove priče zapisujemo, a određene riječi zamijenimo magnetićima. Zatim zajedno s djetetom čitamo s tim da dijete u priči “čita” pojmove s magnetića i tako vježba padeže.
2. zadatakPRIPREMA: Izdvojite magnetić po želji. ZADATAK: Zamolite dijete da nabroji što više dijelova zadanog pojma. Ako zatreba, uvijek možete pomoći djetetu postavljajući mu podpitanja (npr. Izdvojimo magnetić automobila, a dijete nabraja njegove dijelove: volan, kotači, retrovizor, vrata, prozori…).
3. zadatakPRIPREMA: Nacrtajte bijelom kredom omiljeni djetetov predmet, pojam (sunce, cvijet, kuću..). ZADATAK: Neka ga dijete oboji.
4. zadatakPRIPREMA: Rasporedite brojke po jednoj stranici TheMIUbook-a. ZADATAK: Dijete brojke treba poredati po veličini.
5. zadatakPRIPREMA: Iz teme “Brojke” izdvojite magnetiće s točkicama. Postavite u jednom redu dva magnetića te između njih ostavite prazan prostor. ZADATAK: Dijete mora izbrojiti točkice i odrediti koji magnetić ima više točkica *Ako dijete poznaje brojke možete u zadatke staviti i kombinaciju magnetića s točkicama i znamenkama.</i >
1. zadatakPRIPREMA: Smislite neku riječ pa odgovarajuća slova pomiješajte i položite na jednu od stranica. ZADATAK: Dijete bi trebalo otkriti traženu riječ ili možda više riječi i posložiti slova (možda i nekoliko puta, npr. AVART = vrata,vrat, vrt, rat,rt…).
2. zadatakPRIPREMA: Otvorite sve tri stranice knjige. Na srednjoj stranici izmiješajte magnetiće različitih tema. Odredite jednu praznu stranicu za kraće riječi, a drugu za duže. ZADATAK: Dijete imenuje pojmove sa slike i ovisno o dužini riječi stavlja magnetić na jednu ili drugu stranicu (npr. kraće: brod, kiša, riba.., a duže: krokodil, jabuka, podmornica…)
3. zadatakPRIPREMA: Na jednu stranicu u stupcu posložite nekoliko magnetića, a u drugom stupcu iste pojmove ispišite, ali drugim redoslijedom. ZADATAK: Dijete treba pročitati i crtom povezati magnetić s odgovarajućom riječju.
4. zadatakPRIPREMA: Na jednoj stranici u stupcu posložite magnetiće sa slovima (ili slova sami ispišite). Na drugoj stranici pomiješajte magnetiće različitih tema. ZADATAK: Pokraj svakog slova dijete slaže magnetiće (pojmove) koji počinju tim slovom.
5. zadatakPRIPREMA: Posložite nekoliko magnetića po izboru i ispod njih ispišite pojmove, ali umjesto jednog slova stavimo crticu. ZADATAK: Dijete bi trebalo napisati slovo koje nedostaje.
6. zadatakPRIPREMA: Pripremite krede ili marker i teme magnetića “Brojke”. Postavite zadatke s matematičkom radnjom zbrajanja i oduzimanja. ZADATAK: Vježbajte s djetetom zbrajanje i oduzimanje.

NARUČI THEMIUbook

GOTOVI PAKETI

 • 4 gotova paketa
 • sadrže: TheMIUbook knjigu (krede, flomaster, upute) + odabrane teme magneta

MOJ THEMIUBOOK PAKET

 • posloži svoj paket u 2 jednostavna koraka:
 • 1. odaberi boju korica TheMIUbook knjige i personaliziraj ih ako želiš

  2. odaberi jednu ili više tema magneta